[vc_row css=”.vc_custom_1527838348336{margin-top: -32px !important;}”][vc_column width=”2/3″][vc_single_image image=”3275″ img_size=”full”][vc_empty_space height=”16px”][vc_column_text]Als Rob van der Knaap tijdens een stage in Kenia een rode kring op zijn arm ziet, schenkt hij er nauwelijks aandacht aan. Hij noteert het, samen met talloze andere ervaringen, in zijn dagboek en gaat over tot de orde van de dag. Twee jaar later beginnen bij hem de gezondheidsklachten en na een jarenlange zoektocht wordt in 2016 de diagnose Chronische Lyme gesteld. Robs aantekening in zijn dagboek, twintig jaar eerder, bevestigt de diagnose.

Ook bij Summer, de dochter van Rob, is intussen Lyme vastgesteld. Antibiotica hebben niet het gewenste effect. Een zogeheten ILADS-arts, gespecialiseerd in de Ziekte van Lyme, kan Rob en Summer niet echt verder helpen. Beiden zijn en blijven chronisch moe.

Achteruit 

De school- en sportprestaties van Summer gaan snel achteruit, haar sociale contacten lopen terug en ze brengt bijna de hele dag liggend op de bank door. Ze is geen schim van het ondernemende kind dat ze eigenlijk zou moeten zijn. Rob slaagt er nog net in zijn eigen bedrijf gaande te houden, als hij maar elke avond om acht uur in bed ligt en zijn weekends gebruikt om uit te rusten. Ook bij Rob staat het sociale leven op een heel laag pitje.

Dan komt de ziektegeschiedenis van vader en dochter een samensteller van voedingssupplementen ter ore. Hij heeft voor enkele Lymepatiënten een supplement ontwikkeld die daar veel baat bij hebben. Rob en Summer mogen het product uitproberen. De resultaten zijn verrassend.

De weg omhoog 

Al na een week begint bij Summer de vermoeidheid af te nemen. Ze begint langzamerhand weer met vriendinnen af te spreken, kan sinds jaren hele wedstrijden handballen en maakt vorderingen op school. Ze is weer gezond strijdbaar, eigenwijs en heeft een gezonde aversie tegen de dagelijkse bedtijd.

Bij Rob was een lichte verhoging van de dosis nodig, voordat ook hij de weg omhoog vond. Inmiddels gaat hij weer op normale tijden naar bed en vult zijn weekends met leukere dingen dan slapen en uitrusten. Zowel Rob als Summer gebruiken, buiten het speciale supplement, vrijwel geen andere preparaten meer.

Bonvitam 

Zijn Summer en Rob vrij van Lyme? Nee, want het supplement is geen geneesmiddel. Het verhoogt de weerstand en vermindert de vermoeidheid en de pijn die zo herkenbaar zijn voor patiënten met de Ziekte van Lyme.

Rob en zijn vrouw Mariëlle zijn diep onder de indruk van de effecten die het supplement op vader en dochter heeft. Veel meer patiënten moeten, wat hen betreft, van het middel kunnen profiteren. In 2017 richtten zij daarom Holland Health House op en komen met de samensteller overeen, dat zij het product op de markt gaan brengen. Bonvitam is geboren.

 

Ik wil het zelf ervaren

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]